Vlinder Tiffany

Tiffany-korte cursus

 

 

Tiffany versus glas in lood

Veel mensen associëren Tiffany met glas in lood. De techniek is echter, behalve het snijden van glas, anders. Op de Tiffany wijze worden de uitgesneden glasfragmenten omwikkeld met koper en aan elkaar gesoldeerd. Deze techniek heeft als voordeel dat je veel sierlijker en verfijnder kunt werken.

Docent Tiffany Gery Garttener

Techniek leren

In de cursus leer je het glas snijden en slijpen. Vervolgens het omwikkelen met koper en het solderen. Je maakt zelf een keuze uit de vele ontwerpen die geschikt zijn voor de beginnende cursist. Als je al ervaring hebt kun je kiezen voor de meer professionele ontwerpen.

Werkstuk Tiffany

Ontwerp maken

De cursus is niet alleen bedoeld om je de techniek aan te leren, maar ook om iets moois en speciaals te maken dat als ( bijvoorbeeld ) een mooie raamhanger je huis kan opsieren.

Cursisten

De cursus Tiffany is geschikt voor beginners en gevorderden. Er is plaats voor maximaal 4 cursisten waarmee veel persoonlijke aandacht is  gegarandeerd.

Cursusavonden en cursustijden

De cursus Tiffany  wordt gegeven op zaterdagochtend van 9.30-12.00 uur.
Start bij voldoende aanmeldingen op zaterdag 12 januari

Cursuskosten

Zes lessen Tiffany van 2,5 uur kosten € 175 euro. Dit is inclusief alle materiaal en gebruik van gereedschap. In ons cursusboekje 2018/2019 worden de cursussen die in 2018 startten goedkoper aangeboden. Vanwege sterk gestegen materiaalkosten was een prijsverhoging helaas noodzakelijk.

Docent

Gery Garttener.
Telefoon: 06 5362 2882
Naar inschrijven.